Benefietconcert ondersteunt onderzoek naar Alzheimer

In de Bordenhal in Maastricht wordt zondag 26 mei onder de noemer ‘Vergeet mij niet’ een benefietconcert gehouden. Fenna Ograjensek, Wouter Bergenhuizen en Jos Frusch samen op het podium om mensen met dementie niet te vergeten. Aanvang 16.00 uur.

Redactie

Sopraan Fenna Ograjensek en pianist Wouter Bergenhuizen voeren enkele muziekstukken uit van onder andere Chopin, Schumann en Schubert. Verder leest schrijver Jos Frusch leest een aantal columns voor uit zijn boek ‘Herinnering’. Dit zijn verhalen over zijn moeder, die in april 2017 aan dementie overleed. ‘Herinnering’ gaat over haar jeugd, haar jaren in de rolstoel, haar dood en haar dementie. Alle artiesten en Toneelgroep Maastricht (Bordenhal) werken geheel belangeloos mee aan deze productie, zodat de hele opbrengst van dit benefietconcert naar Alzheimeronderzoekfonds Limburg kan gaan.

Jos Frusch: “Met dementie verlies je langzaam je naaste en elkaar. Dementie wordt daarom ook wel eens witte rouw genoemd. Het proces bij dementie is eigenlijk een voortdurende opeenstapeling van verschillende soorten verlies. Je partner, vader of moeder, zoals je die kende, het vertrouwde rollenpatroon, de onderlinge steun, je relatie en de sociale contacten. En niet te vergeten een gezamenlijke toekomst. Vaak is dit een langzaam en pijnlijk proces. Het zou goed zijn als er meer aandacht en steun komt voor de familie, de partners en de mantelzorgers.”

‘Vergeet mij niet’ begint zondag 26 mei om 16.00 uur. Het concert duurt een uur. Een ticket kost 25 euro inclusief een exemplaar van het boek ‘Herinnering’. Tickets zijn te bestellen via: (043) 4077 361. Of stuur een e-mail naar vergeetmijniet@hfl.nl. Graag vermelding van het aantal tickets, naam en adresgegevens.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee