Gedenksteen voor Nicky Verstappen opnieuw vernield, nu met grof geweld

Print
Gedenksteen voor Nicky Verstappen opnieuw vernield, nu met grof geweld

Afbeelding: De Limburger

Landgraaf / Brunssum / Heibloem -

De gedenksteen voor Nicky Verstappen op de Brunssummerheide is opnieuw het doelwit geworden vernieling.

Delen van het monumentje zijn afgebroken. Zo te zien is dat door grof geweld gebeurd. Verspreid liggen brokstukken.

Het is niet voor het eerst dat het natuurstenen zuiltje is beschadigd of beklad. Dat gebeurde ook al in 2007, 2008 en 2013, in het laatste jaar tweemaal. Voor de vernieling in 2013 werd Eric A. uit Landgraaf veroordeeld tot psychiatrische opname. De ernstig verwarde man, die in 2007 ook nog even als verdachte van betrokkenheid bij de dood van Nicky in beeld was, ging het monument in dat jaar ook al te lijf met een bijl en een hamer. Een schreeuw om aandacht noemde hij dat zelf.

Monument Nicky Verstappen vernield. Video: De Limburger

Politie

De politie is een onderzoek gestart. Diverse agenten zijn ter plekke. „We weten nog heel weinig. We zullen foto’s nemen van de situatie en een eerste sporenonderzoek doen. Aan de hand van die bevindingen wordt gekeken welke verdere stappen moeten worden ondernomen”, zegt de woordvoerder.

Jos Brech

Nicky Verstappen uit Heibloem werd in 1998 dood gevonden op de Brunssummerheide. Hij verbleef daar met een jeugdkamp. Jos Brech werd vorig jaar als verdachte gearresteerd. De rechtzaak tegen hem loopt nu.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen