Minder huisjes tegen de vlakte op voormalig vakantiepark Het Roekenbosch Blitterswijck

Print
Minder huisjes tegen de vlakte op voormalig vakantiepark Het Roekenbosch Blitterswijck

Afbeelding: Laurens Eggen

Blitterswijck -

Er blijven meer vakantiehuisjes overeind op Het Roekenbosch in Blitterswijck. De eigenaren van 24 huisjes hebben afgezien van verkoop. Zij willen hun eigendom de komende tien jaar (blijven) verhuren voor recreatief gebruik.

Door de keuze van de huisjeseigenaren worden er op korte termijn minder dan de aangekondigde 120 huisjes op het voormalige vakantiepark gesloopt. Volgens wethouder Jan Loonen (CDA, Gebiedsontwikkelingen) was de sloop van minder huisjes ingecalculeerd.

Keuze

Eigenaren van de huisjes op Het Roekenbosch kregen eerder dit jaar de keuze om al dan niet mee te werken aan de afkoopregeling die door de gemeente is bedacht om over tien jaar te komen tot het einde van het oude recreatiepark. Stemden ze daarmee in kregen ze in ruil daarvoor een percentage van de WOZ-waarde voor hun huisjes.

Rendement

Een kleine groep ziet daar dus van af. Zij kunnen hun huisje de komende tien jaar inzetten voor recreatief gebruik. „Ze verwachten uit die verhuur een hoger rendement te halen, neem ik aan”, zegt Loonen. „Mochten ze daar nog van af willen zien, kan dat. We zijn bezig met een soort spijtoptantenregeling.” Hoe lang die zal gelden, weet Loonen niet.

101

Tot nu toe was duidelijk dat 101 huisjes op het Roekenboschpark behouden zouden blijven. Het ging om 44 huisjes voor Wonen Limburg bedoeld voor de verhuur aan mensen die acuut een woning nodig hebben (zogeheten woonurgenten) en jongeren. Daarnaast worden er 57 woningen ingezet voor de huisvesting van 250 arbeidsmigranten. Negen van die huisjes zijn reserve voor het geval een andere woning kwalitatief niet meer aan de maat is.