Jeroen van Koningsbrugge speelt Great Gatsby in Maastricht

Print

Promo The Great Gatsby. Video: Toneelgroep Maastricht

Maastricht / Itteren -

Acteur Jeroen van Koningsbrugge speelt de hoofdrol in The Great Gatsby in de nieuwe theaterproductie van Toneelgroep Maastricht. De voorstelling gaat op 29 februari 2020 in première in Theater aan het Vrijthof in Maastricht.

Het beroemde verhaal van The Great Gatsby – gebaseerd op de een roman van F. Scott Fitzgerald uit 1925 wordt voor de nieuwe theaterproducties opnieuw vertaald door Jibbe Willems, een van de vaste huisschrijvers van Toneelgroep Maastricht.

Middelpunt

Regisseur Servé Hermans: „Jay Gatsby is op zijn uitbundige feesten een ongrijpbare figuur. Je voelt zijn aanwezigheid altijd. Om dat personage tot leven te laten komen, moet je beschikken over een acteur die altijd het middelpunt is. Jeroen neemt dat van nature mee in zijn spel. Hij kan zich opstellen als dienstbare acteur, maar door de kracht van zijn spel, zijn gloedvolle persoonlijkheid en zijn timing verlies je hem nooit uit het oog.”

The Great Gatsby is een coproductie van Toneelgroep Maastricht, Theater aan het Vrijthof, Parkstad Limburg Theaters, De Domijnen en Senf Theaterpartners.

Liegen

In het verhaal van Toneelgroep Maastricht volgen we Jay Gatsby die zijn leven bij elkaar liegt om succesvoller, rijker en mooier te lijken voor zijn onbereikbare, ware liefde: Daisy Buchanan. Gatsby is een rijke veteraan uit de Eerste Wereldoorlog die inmiddels bij de beau monde hoort. Zijn landgoed is het epicentrum van glamourfeesten waarbij niets onmogelijk lijkt. Langzaam maar zeker wordt de charismatische, charmante Gatbsy ontmaskerd.