Lenteconcert in teken van 20 jaar mannenzanggroep Bon Apart

Print
Lenteconcert in teken van 20 jaar mannenzanggroep Bon Apart

Mannenzanggroep Bon Apart viert het twintigjarig bestaan met een Lenteconcert. Afbeelding: Frits Kessels

Beringe -

Het lenteconcert dat Bon Apart op palmzondag 14 april in gemeenschapshuis De Wieksjlaag in hartje Beringe verzorgt, staat volledig in het teken van het twintigjarig bestaan van de mannenzanggroep.

Na de opening presenteren de jubilerende mannen om 13.30 uur hun nieuwe moderne repertoire. Zanggroep Mes Amis uit Koningsbosch, Aödemnoët uit Kessel en een mystery guest uit Brabant maken het concertprogramma compleet.

Mannenzanggroep

De mannenzanggroep werd in 1999 opgericht door een klein groepje oud prinsen van Beringe. Na een voorzichtige start met een vrouwelijke dirigente sloten zich al snel diverse andere zangers bij de groep aan. Na eerst een paar jaar geoefend te hebben, trad de nieuwe mannenzanggroep naar buiten om te zingen bij diverse gelegenheden. Onder leiding van een nieuwe dirigent werd de animo steeds groter en het programma drukker. Ook het ledenaantal groeide gestaag door tot momenteel 35 leden, waarvan ook afkomstig uit de omliggende dorpen. Een pianiste, gitarist en cayonist maken het gezelschap compleet. Onder leiding van de huidige dirigent Bert Ramakers is Bon Apart een geliefde publiekstrekker in de regio. Doordat de muziekcommissie steeds zoekt naar nieuwe bijdetijdse nummers, geeft aan dat het geen kerkelijk zangkoor is, maar een moderne groep zangers met een steeds vernieuwend repertoire.

Revue jaartje uitgesteld

Het twintigjarig jubileum zou, zoals gebruikelijk, compleet zijn met een nieuwe Beringse revue. Aangezien dit jaar in Beringe het grote feest van 5x Beringe Internationaal wordt gevierd, is de revue een jaar uitgesteld vanwege de vele voorbereidingen van beide activiteiten. Vandaar dat de zangers gekozen hebben om het jubileum te gieten in een gratis toegankelijk voorjaarsconcert.

In de week voorafgaand aan het concert maakt Bon Apart de jaarlijkse ronde door Beringe met de huis-aan-huis verkoop van eigen gebakken wafels.