Franse politie ontmaskert Guinees (47) die als 16-jarige asiel aanvraagt

Print
Franse politie ontmaskert Guinees (47) die als 16-jarige asiel aanvraagt

Afbeelding: ANP

De politie in Angoulême, in het westen van Frankrijk, heeft deze week een man uit Guinee in de kraag gegrepen. Die had zich op het politiebureau gemeld omdat hij als alleenstaande minderjarige asielzoeker aanspraak wilde maken op sociale bijstand.

De man beweerde dat hij 16 jaar was, maar dat bleek na onderzoek van de Franse politie niet bepaald te kloppen. De asielzoeker uit Guinee bleek 47 te zijn, 31 jaar ouder dus. Een Malinees die hem vergezelde en die ook zei 16 te zijn, bleek na een controle 21.

De Franse autoriteiten worden geconfronteerd met een grote toestroom van alleenstaande asielzoekers die zeggen minderjarig te zijn, schrijft France Bleu. Daarom zijn de controles geïntensiveerd.

De politie kwam erachter dat de twee Afrikanen eerder al een visum had aangevraagd in Spanje. De Guinees had daarbij zijn paspoort laten zien. Als geboortejaar had hij 1972 in het paspoort staan. Reden voor de Franse politie om hem in een detentiecentrum in Rennes (Bretagne) te plaatsen. Daar wacht hij op zijn uitzetting.