Muziekdag eindigt met voorstelling Peter en de Panter

Print
Muziekdag eindigt met voorstelling Peter en de Panter

Voor alle kinderen van De Leerlingst was er een rolletje in de voorstelling Peter en de Panter. Afbeelding: Cor Sijbers

Haelen -

Met behulp van een extra vakleerkracht muziek, maar ook in samenwerking met harmonie Philomena en Muziekvereniging Nunhem, beleefden de leerlingen van basisschool De Leerlingst in Haelen maandag een bijzondere afsluiting van hun Muziekdag in Trefcentrum Aldenghoor.

Dit schooljaar is de Haelense basisschool in samenwerking met Harmonie Philomena en Muziekvereniging Nunhem gestart met de muziek-impuls, een plan om meer muziek in de school te brengen. Onder leiding van professionele muziekdocenten studeerden de leerlingen een muziekvoorstelling in die in een vol trefcentrum werd opgevoerd. Onder de titel ‘Peter en de Panter’ kwamen alle kinderen van school op en voor de bühne. Vele dieren zoals jonge bijtjes, stoere olifanten maar ook ruige panters kwamen voorbij. Het geluid en licht in combinatie met de begeleiding door de beide muziekverenigingen maakte het geheel een echt spektakel.

Kinderen die naar aanleiding van dit evenement interesse hebben om muziek te gaan maken, kunnen terecht bij beide muziekverenigingen. Kinderen uit groep 7 en 8 kunnen direct op een instrument beginnen, jongere kinderen beginnen op de blokfluit.