Arrestaties in Nederland bij grote Europese politieactie tegen Albanese maffia

Arrestaties in Nederland bij grote Europese politieactie tegen Albanese maffia

Afbeelding: Europol

Bij een grote politieactie in Nederland, België, Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk is een Albanese ‘maffia-achtige’ bende een grote klap toegebracht. Ruim zestig personen werden gearresteerd op verdenking van vooral het illegaal produceren en vervoeren van drugs.

Ook worden enkelen verdacht van mensenhandel, het aanzetten tot prostitutie en witwassen. Zeven arrestaties vonden in ons land plaats.

Dat meldt Europol in een verklaring. De actie had de afgelopen drie dagen plaats. In Nederland, België, Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk vonden 39 invallen en 64 arrestaties plaats: 55 arrestaties in België, zeven in Nederland en twee in Frankrijk. Een woordvoerder van de politie laat weten dat er geen arrestaties zijn verricht in Limburg.

Lees ook: De Albanese misdaad sluipt Limburg binnen

Ook werden ruim 8000 cannabisplanten, 100.000 dollar cash geld, vier auto’s en 63 apparaten (zoals mobiele telefoons en computers) in beslag genomen.

De bende bestierde volgens Europol een dozijn wietplantages en verhandelde de drugs in België en het noorden van Frankrijk. In dat laatste land zouden sommige bendeleden zich ook schuldig hebben gemaakt aan mensenhandel.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee