Voormalig burgemeester van Nuth opvolgster van in opspraak geraakte Berry Link in Geldrop-Mierlo

Print
Voormalig burgemeester van Nuth opvolgster van in opspraak geraakte Berry Link in Geldrop-Mierlo

Een afvaardiging van de Geldrop-Mierlose gemeenteraad met de nieuwe (waarnemend) burgemeester links naast Commissaris van de Koning Wim van de Donk (vooraan in het midden). Afbeelding: Provincie Noord-Brabant

Nuth / Schinnen -

Désirée Schmalschläger is de nieuwe (waarnemend) burgemeester van Geldrop-Mierlo in Noord-Brabant. De voormalig burgemeester van Nuth is de opvolgster van de in opspraak geraakte oud-burgemeester van Schinnen, Berry Link.

De benoeming van Schmalschläger is vrijdag aan het einde van de middag bekendgemaakt. Maandag zal ze de gemeenteraadsvergadering in haar nieuwe gemeente al voorzitten.

De benoeming door Commissaris van de Koning in Noord-Brabant, Wim van de Donk, gaat maandag in. Désirée Schmalschläger blijft burgemeester in Geldrop-Mierlo totdat er een nieuwe, vaste burgemeester benoemd is.

In opspraak

De vorige burgemeester van Geldrop-Mierlo, Berry Link, trad op 11 maart plotseling af. Hij was in opspraak geraakt omdat hij volgens de gemeenteraad een ongepaste relatie had met een medewerkster. De burgemeester was het daar niet mee eens, maar beloofde de volgens hem intense vriendschapsband te beëindigen. De gemeenteraad nam daar genoegen mee. Maar toen het nieuws over de kwestie in de pers kwam, trad hij toch af.

Waarnemend burgemeester Schmalschläger was van 2013 tot de herindeling van die gemeente burgemeester van de gemeente Nuth in Limburg.