Twee mannen aangehouden met getrokken wapens in Eindhoven

© Chiel Timmermans/ED

Twee mannen zijn vrijdagmiddag door de politie aangehouden op de John F Kennedylaan in Eindhoven. Deze arrestaties zijn opvallend, gezien de dodelijke schietpartij van vrijdagochtend. De politie hield ze met getrokken wapens aan.

Erik Luiten & Chiel Timmermans

Tijdens de spits kwam de politie met veel wagens op de verdachte auto af. Met getrokken pistolen liepen ze erop af, terwijl de deur van de auto openstond. De mannen gaven zich over en zijn meegenomen naar het politiebureau.

De politie kan nog niet zeggen of de aangehouden mannen betrokken zijn bij de schietpartij van vrijdagochtend op de Beukenlaan, waarbij een 54-jarige man omkwam. Wel laat de politie weten dat het gaat om een lopend onderzoek.

Ten tijde van de arrestatie was er aan beide kanten van de weg langzaam rijdend verkeer. De politie doet onderzoek. Er was ook Belgische politie aanwezig. Waarom is nog onduidelijk.

Ooggetuige

Desley Mansvelders (25) uit Eindhoven reed achter de Belgische politiewagen op de A50, toen hij bij de oprit bij Veldhoven allemaal politiewagens in de berm zag staan wachten. ,,Links en rechts verschenen er meerdere politieauto’s op de rijbanen”, zag hij.

Op de Kennedylaan aangekomen zag hij hoe de politie de verdachte auto stopte. Agenten pakten wapens uit hun kofferbak en gingen eropaf. De getuige van de aanhouding dacht dat het om een oefening ging, maar toen hij zag hoe de politie de verdachten aanhield wist hij dat het menens was. ,,De politie deed het zeer professioneel”, zo zegt hij tegen het ED.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal