Meer steun Leergeld Weert voor kinderen in armoede

Het aantal kinderen dat geholpen werd, steeg vorig jaar met tien procent.

Het aantal kinderen dat geholpen werd, steeg vorig jaar met tien procent. © Leergeld Weert

De stichting Leergeld Weert e.o. heeft vorig jaar 702 kinderen uit Weert, Nederweert en Cranendonck geholpen die opgroeien in armoede. Dat is bijna tien procent meer dan in 2017.

Marcel van Lier

Hiermee was een bedrag van ruim 152.000 euro gemoeid, zo staat in het jaarverslag van 2018. Het geld is afkomstig van sponsoren, de drie gemeenten, de provincie Limburg en het rijk. De hulp bestond uit het betalen van contributies van (sport)verenigingen, zwemlessen, binnen- en buitenschoolse activiteiten en het beschikbaar stellen van fietsen en computers. Leergeld werkt nauw samen met andere organisaties zoals Jeugdfondsen Sport en Cultuur, Jarige Job en Kinderhulp.

De vrijwilligersorganisatie verwacht dit jaar opnieuw in alle gemeenten een toename van het aantal kinderen dat geholpen wordt. Leergeld betreurt dat er nog teveel kinderen die in armoede opgroeien, niet worden bereikt. Voor het coördineren van de hulpvragen en huisbezoeken aan ouders die een beroep doen op hulp, zijn extra vrijwilligers nodig.

Het jaarverslag staat op www.leergeld.nl/weert. Via de website kunnen ouders hulp aanvragen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee