Daklozen en criminelen ontvangen 2,5 miljoen na fout gemeente Den Haag

© ANP XTRA

Een miljoenenblunder van de gemeente Den Haag: per ongeluk werd 2,5 miljoen euro overgemaakt naar daklozen, verslaafden en criminelen. Dat is honderdvijftig keer meer dan de bedoeling was.

Redactie

Vanwege een proefplaatsing bij een werkgever zou een selecte groep mensen een premie ontvangen van enkele honderden euro’s. Dit pakte door een blunder van de gemeente Den Haag honderd keer hoger uit. Aan zo’n zeventig mensen werd een bedrag tussen 30.000 en 150.000 euro overgemaakt, zo meldt de Telegraaf.

Toen de fout bekend werd is direct actie ondernomen om de bedragen terug te halen. Of dat ook gaat lukken is nog maar de vraag en het is dan ook nog niet bekend hoeveel geld er mogelijk verdwenen is door de fout.

Het voorval is vooral opvallend omdat voor het overmaken van een dergelijk hoog bedrag meerdere handtekeningen zijn vereist van de financiële afdeling. De gemeente onderzoekt hoe de fout heeft kunnen gebeuren.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee