Eerste warme lentedag komt eraan: zondag 20 graden

© ANP

Liefhebbers van warm lenteweer kunnen zondag hun lol op. De temperatuur loopt op tot 20 graden, meldt Weerplaza.

Redactie

Van een stralende zon en aangename temperatuur is zaterdag niet op alle plekken veel van te merken. De lucht is soms ook gevuld met wolken. Hier en daar valt een bui en komt het kwik niet hoger dan 18 graden. Zondag daarentegen belooft het een stuk zonniger te worden. ,,Op veel plekken wordt het 20 graden”, vertelt weervrouw Diana Woei van Weerplaza. Daarmee kan zondag de boeken in als de allereerste warme lentedag van dit jaar.

Lees ook: Warm lenteweekend voor de deur: ‘Lekker weer om buiten bezig te zijn’

Uitzonderlijk vroeg voor het jaar is dat niet; vorig jaar 7 april werd ook de 20 graden aangetikt. Wie van de zon wil genieten, kan volgens Woei prima zonder jas vertoeven op een terras ergens op het strand. Woei: ,,Verwacht alleen niet dat je een duik kunt nemen in de zee. De temperatuur is hooguit 9 tot 10 graden.”

Marathonlopers

Erg koud, dus. Daar zullen de marathonlopers morgen ongetwijfeld minder last van hebben. Weerplaza voorspelt ‘redelijk hardloop weer’. Zondagochtend vroeg begint wat frisjes, later in de ochtend is het met 15-16 graden aangenaam. Er staat bovendien weinig wind; een plus voor de sporters. Met het oog op de oplopende temperaturen zal wat extra water voor de hardlopers die later de finish bereiken geen overbodige luxe zijn.

Smeren

Goed insmeren kan ook geen kwaad, zegt Weerplaza, hoewel de kracht van de zon deze tijd van het jaar wel meevalt. ,,De zonkracht komt morgen uit op zo’n 3 tot 4 graden. Dat betekent dat je bij een half uur in de zon je zou kunnen verbranden.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee