Vervolg rondleidingen voor dementerenden in Cuypershuis

Deelnemers krijgen ruimte om herinneringen op te halen bij de getoonde objecten.

Deelnemers krijgen ruimte om herinneringen op te halen bij de getoonde objecten. © De Limburger

Het Cuypershuis in Roermond biedt ook dit jaar speciale rondleidingen voor mensen met dementie en hun partner of mantelzorger.

Redactie

Daarmee wordt een vervolg gegeven aan de eerder georganiseerde wandelingen, die volgens het museum door de deelnemers als zeer positief zijn ervaren. Dementerenden krijgen ruimte om herinneringen op te halen, die verbonden zijn aan de getoonde objecten. In de speciale excursies wordt rekening gehouden met hun beperking in tempo en concentratie en hun geringere spanningsboog. Mensen met dementie kunnen door herkenning van oude voorwerpen en thema’s gemakkelijker herinneringen ophalen.

Deze rondleidingen zijn op vrijdag 26 april, zaterdag 21 september en vrijdag 13 december, telkens van 14.00 tot 16.00 uur. Deelname is gratis, aanmelden kan bij het Cuypershuis.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee