Bevo gaat hard onderuit, Lions boekt overwinning

© iStock

De handballers van Herpertz Bevo Hc zijn zaterdagavond hard onderuit gegaan tegen Aalsmeer. De landskampioen won met 36-26 in de kampioenspoule.

Ingrid Lemmens en Tom van der Wilt

Voor Bevo gaat het bereiken van de finale om de landstitel heel moeilijk worden. Het gat met de nummer twee Aalsmeer is al vier punten. Bij rust keek het team uit Panningen al tegen een achterstand van vijf treffers aan (17-12).

Bij Bevo ontbrak Quinten Colman met een blessure.

Lions wint in Volendam

De handballers van OCI-Lions hebben de tweede wedstrijd in de kampioensgroep zaterdagavond in winst omgezet. De formatie uit Sittard-Geleen versloeg Kras/Volendam met 28-25.

Lions had het gehele duel het overwicht, maar kwam nooit echt los van de thuisploeg. Voor rust verzuimde de ploeg verder afstand te nemen (10-9), onder meer door twee gemiste strafworpen.

Na de thee liep de marge op naar drie, maar twee tijdstraffen later stond het weer gelijk. In de laatste tien minuten trok Lions de zege definitief naar zich toe. Omdat Aalsmeer thuis won van Bevo, blijft Lions na twee van de zes duels een punt achter de regerend landskampioen staan. Beide ploegen koersen af op een herhaling van vorig jaar, toen Aalsmeer in twee duels de sterkste was.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee