Henk Vossen kijkt uit naar ‘compacte’ rally

Print
Henk Vossen kijkt uit naar ‘compacte’ rally

Henk Vossen staat momenteel derde in de tussenstand. Afbeelding: Erik van ‘ t Land

Tegelen -

Henk Vossen bereidt zich voor op de Visual Art Rally rond het Gelderse dorp Barneveld, de tweede ronde van het Nederlands rallykampioenschap. De Tegelse coureur staat momenteel derde in de tussenstand.

Vossen omschrijft de Visual Art Rally, voorheen Centraal Nederland Rally geheten, als “heerlijk kort en krachtig”. De deelnemers krijgen vrijdagavond en zaterdagochtend alle tijd om de negen klassementsproeven te verkennen. ‘ Avonds rond kwart over zeven worden al de eerste auto’s op het finishpodium verwacht. „In principe kun je met alleen verkennen op zaterdag al volstaan, maar we gaan op de relaxte toer en beginnen er vrijdagavond al mee.”

Hoewel de Visual Art Rally alleen voor het nationale Nederlands Rallykampioenschap meetelt, verschijnt toch vrijwel de hele Nederlandse top in Barneveld aan de start. Dat maakt het extra boeiend voor het publiek, weet Vossen. „Met name de snelle R5 bolides zijn altijd goed voor een intense show. En vlak ook de Mitsubishi’s Evo X niet uit. Die behalen topsnelheden van boven de tweehonderd kilometer per uur. En dat dan over smalle landweggetjes.