Inger Smits terug naar Bundesliga

Print
Inger Smits terug naar Bundesliga

Afbeelding: ANP

/ Geleen -

Handbalinternational Inger Smits (24) keert volgend seizoen terug naar de Duitse Bundesliga. De handbalster uit Geleen gaat spelen bij Borussia Dortmund waar haar vader Gino Smits hoofdtrainer is.

De afgelopen twee seizoen speelde Smits bij Holstebro in Denemarken. De linkeropbouwster had graag in de Deense competitie willen blijven, er waren meerdere teams geïnteresseerd, maar tot een overeenkomst kwam het niet. ,,Met Kerst grapte mijn vader dat er bij Dortmund nog plek was voor een linkeropbouwster en vertelde over de ambities van de club. Van buitenaf had ik dat niet zo gezien, maar nadat de gesprekken in Denemarken waren spaak gelopen, ben ik gaan praten en bleek Dortmund ambitieuze plannen om Europees te gaan spelen te hebben.

Twee seizoenen

Smits tekent voor twee seizoenen bij Dortmund. Ze speelde al eerder in de Duitse Bundesliga bij Oldenburg. Haar grootste twijfel was dat haar vader trainer was. ,,Ik weet dat we kunnen samenwerken, dat hebben we bij HandbaL Venlo ook gedaan, maar wat gaat de buitenwacht en het team ervan vinden. Dat vond ik lastig, maar ik ben heel blij met mijn keuze.” Bij Dortmund spelen meerdere Nederlandse speelsters en onlangs werden ook internationals Kelly Dulfer en Kelly Vollebregt aangetrokken. Dortmund is nog in de race voor een Europees ticket.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen