Instructieavond over planten determineren met de app

Print
Instructieavond over planten determineren met de app

Planten determineren kan nu ook met een app. Afbeelding: ING Image

Eys -

Lisette Langens geeft uitleg en instructie over de FloraEuropa-app die zij mede heeft ontwikkeld op donderdag 25 april. De avond in het IVN-gebouw op de Boerenberg in Eys begint om 19.30 uur en de toegang is gratis.

Tijdens een wandeling of thuis lukt het lang niet altijd om een plant te herkennen aan de hand van foto’s of tekeningen in een plantenboek. Om het echt zeker te weten moeten natuurliefhebbers determineren aan de hand van bijvoorbeeld kleur of bladvorm. De ‘dikke van Heukels’ was jarenlang het standaardboek daarvoor, maar dat is een lijvig boekwerk en moeilijk mee te nemen.

Daarom is de FloraEuropa-planten app ontwikkeld, die beschikbaar is voor tablets en mobiele telefoons met het Android besturingssysteem. Met deze app kunnen natuurliefhebbers op dezelfde manier als met ‘de Heukels’ in een aantal stappen over uiterlijke kenmerken als kleur en aantal blaadjes bij de juiste plant komen. Maar ook op naam naar een plant zoeken is mogelijk. De app is eerder positief beschreven in de Natuurgids. Lisette Langens laat zien hoe de app werkt en wat de mogelijkheden zijn.

De lezing is zowel bestemd voor leden als niet-leden van IVN, afdeling Eys. Aanmelden vooraf is wenselijk via e-mail voorzitter@ivneys.nl maar niet verplicht. Parkeren kan langs de doorgaande weg (parkeerplaats achter de kerk) of in de zijstraten rondom de kerk. Halverwege de parkeerplaats loopt een wandelpad naar boven, naar het IVN-gebouw. Nadere inlichtingen zijn te verkrijgen bij Constance Kerremans, 043-4506270. Informatie over het IVN, afdeling Eys in het algemeen via: www.ivn.nl/afdeling/ivn-eys