Video: Wonderlijk schouwspel aan de hemel

Print

Wonderlijk schouwspel aan Noorse hemel. Video: De Limburger

Veel inwoners in het noorden van Noorwegen schrokken vrijdagavond van bijzondere taferelen aan de hemel. Sommige mensen belden zelfs de politie omdat ze bang waren voor een aanval van buitenaardse wezens.

NASA lanceerde vrijdagavond twee raketten vanaf Andøya Space Center. Op 114 en 250 kilometer hoogte werden vervolgens twee ongevaarlijk chemische mixen losgelaten. De stoffen die gebruikt werden, reageerden met geladen deeltjes en ongeladen deeltjes die in de ionensfeer aanwezig waren.

Door de chemische reactie ontstonden er kleurrijke wolken die de wetenschappers met apparatuur konden volgen. De komende tijd zullen er nog meer lanceringen plaatsvinden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen