Toerfietsers Gold Race moeten zich aan de regels houden

Toerfietsers worden aangemoedigd. © Diana Scheilen

De organisatie van de Amstel Gold Race gaat streng optreden tegen toerfietsers die zich niet aan de verkeersregels houden.

Redactie

Zaterdag 20 april komen vele wielerliefhebbers naar Zuid-Limburg om deel te nemen aan de Toerversie Amstel Gold Race. Tevens vindt er op zondag 21 april niet alleen een heren- maar ook een dameswedstrijd plaats.

De wedstrijden kunnen hinder voor de omwonenden met zich mee brengen. De deelnemers dienen zich bij een toertocht immers aan de verkeersregels te houden. Mochten er deelnemers (herkenbaar aan hun stuurbordje en rugnummer) zijn die zich ernstig misdragen, dan dient men het deelnamenummer te noteren en dit aan de organisatie door te geven via info@amstelgoldrace.nl met een duidelijke omschrijving van het voorval. Zeer ernstige voorvallen kunnen leiden tot uitsluiting voor komende edities.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal