Atletische ochtend voor leerlingen van De Neerakker in Heythuysen

Print
Atletische ochtend voor leerlingen van De Neerakker in Heythuysen

Vortex werken, speerwerpen voor kinderen, vormde een van de atletische onderdelen. Afbeelding: KERNgezond

Heythuysen -

In het kader van de vierde activiteit van KERNgezond Heythuysen, waren de kinderen van de groepen 5 van basisschool De Neerakker donderdag te gast bij Atletiekvereniging Leudal voor een atletische ochtend.

Verdeeld over vier groepjes gingen ze aan de slag met verschillende atletiekonderdelen. Onder professionele begeleiding van de trainers van Atletiekverenging Leudal kregen de leerlingen spelenderwijs een looptraining waarbij ze door vragen te beantwoorden steeds door mochten naar een volgend looponderdeel. Verder mochten de kinderen vortex werpen, speerwerpen voor kinderen. Hierdoor leerden ze de basistechnieken van het werpen: richting, hoogte en hoe ze zo ver mogelijk konden gooien. Een ander onderdeel was het hoogspringen, waarbij uitleg werd gegeven over de technieken die daarbij komen kijken. Het bleek vaak moeilijker dan vooraf gedacht. Als pauze-onderdeel werd er een voedingsquiz gespeeld, waarbij kinderen in groepjes goed moesten samenwerken en tactisch denken. Hoe moeilijker de vraag hoe meer punten er waren te verdienen. Aan het einde van de ochtend werd er een estafette tussen de groepjes gerend. Een spannende en leuke afsluiting van een atletische ochtend.

Kinderen die graag rennen, kunnen zich opgeven voor de Roermond City Run op 28 april. Hier worden speciale trainingen voor gegeven. Opgeven kan via www.startgrow.nl