Ruigrok na zestien jaar weg als directeur Topsport Limburg

Print
Ruigrok na zestien jaar weg als directeur Topsport Limburg

Geert Ruigrok. Afbeelding: Archief De Limburger

Na zestien jaar is directeur Geert Ruigrok vertrokken bij Topsport Limburg. Eric Bessems is als interim-directeur aangesteld bij de organisatie die topsporters uit deze provincie ondersteunt.

Ruigrok, die desgevraagd niet op zijn vertrek wil ingaan, zou zich niet kunnen verenigen met de rol die voor Topsport Limburg in de toekomst is weggelegd. Topsport Limburg is inmiddels op bestuurlijk niveau gefuseerd met het Huis van de Sport, dat vooral gericht is op de breedtesport. Niet uitgesloten is dat beide organisaties straks volledig samensmelten. Volgens Luc Winants, voorzitter van de gezamenlijke Raad van Toezicht, heeft een fundamenteel verschil van inzicht geleid tot het vertrek van Ruigrok. ,,Op bepaalde punten liepen de visie van Geert en de Raad van Toezicht ver uit elkaar. Na beraad zijn we tot de conclusie gekomen dat het beter is dat onze wegen scheiden.” Winants wil verder geen details hierover geven. ,,Dat hebben we zo afgesproken.”

Ruigrok was sinds 2003 het gezicht van Topsport Limburg, dat eerder het Olympisch Steunpunt Limburg heette.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen