Gevluchte chauffeur na crash in Neerbeek nog spoorloos

Print
Gevluchte chauffeur na crash in Neerbeek nog spoorloos

De auto kwam op een talud bij Neerbeek terecht. Afbeelding: Annemiek Mommers

Neerbeek / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De omvangrijke zoektocht naar de automobilist die zondag na een achtervolging in Neerbeek gecrasht is, heeft nog niets opgeleverd.

De politie zette alle zeilen bij om een man aan te houden die op de A2 bij Born bij een controle op de vlucht was geslagen. Op zijn witte BMW zat een vals kenteken. Agenten van de Landelijke Eenheid die dit was opgevallen zetten direct de achtervolging in maar verloren de wagen ter hoogte van Urmond uit het oog. Even later werd enkele kilometers verderop het zwaar beschadigde voertuig aangetroffen op een talud langs de A76, vlak bij een ingang van Chemelot.

Signalement

De bestuurder was de snelweg bij Neerbeek met hoge snelheid afgereden en in een scherpe bocht door de vangrail een talud opgeschoten. Na de crash kon hij zelfstandig het wrak verlaten en de benen nemen. De politie verspreidde via Burgernet een signalement en schaalde op met voertuigen, honden en een helikopter, die urenlang boven Chemelot en omgeving cirkelde. De afrit bij Neerbeek was in verband met het onderzoek urenlang afgesloten. Een woordvoerster van de politie zegt dat van de bestuurder nog elk spoor ontbreekt maar de zoektocht voortgaat.