Steenfabriek tussen Wessem en Panheel tegen de vlakte voor nieuw distributiecentrum

Print
Steenfabriek tussen Wessem en Panheel tegen de vlakte voor nieuw distributiecentrum

De steenfabriek sloot in 2013 de deuren. Afbeelding: foto: René Corten

Panheel / Wessem -

De oude steenfabriek tussen Wessem en Panheel wordt gesloopt, om plaats te maken voor een distributiecentrum met een oppervlakte van bijna drie hectare.

De gemeente Maasgouw buigt zich momenteel over een aanvraag die een groep investeerders heeft ingediend voor de nieuwbouw. De sloop van het uit 1915 stammende pand is enkele maanden geleden al begonnen. Omdat de gemeente nog geen uitsluitsel heeft gegeven, heeft de sloper geen haast, legt mede-initiatiefnemer en ontwikkelaar Frank Zuthof uit. „Het geeft de sloper ook tijd om materialen goed te scheiden.”

Kandidaten

Zuthof verwacht deze zomer met de nieuwbouw te starten. Naast de loods komen nog een klein kantoor en een parkeerplaats.

In de zomer moet ook duidelijk zijn welk bedrijf er in ‘zijn’ nieuwe distributiecentrum trekt dat vlak langs snelweg A2 ligt. „Er is voldoende interesse voor deze locatie. We praten momenteel nog met meerdere kandidaten.” Het is de bedoeling dat het nieuwe gebouw wordt verhuurd. Het wordt volgens Zuthof dan ook volgens een standaardmodel gebouwd zodat eventueel aan het einde van het contract ook andere bedrijven in het distributiecentrum terechtkunnen.

Het vrachtverkeer van en naar de plek langs de Sluisweg kan zowel via Panheel en Thorn naar de Napoleonsweg om vervolgens op de A2 te komen. Ook kunnen de trucks straks via Wessem richting A2 worden geleid. Of dat tot veel extra verkeer gaat leiden bij die dorpen, is nog onduidelijk. Een woordvoerster van de gemeente wil alleen kwijt dat de aanvraag nog in behandeling is, en dat het verkeersplan daar onderdeel van uitmaakt.

Asbest

De steenfabriek sloot in 2013 de deuren en stond daarna jarenlang te koop. In het gebouw zat veel asbest verwerkt. Ook moet de bodem gesaneerd worden voordat het nieuwe distributiecentrum gebouwd kan worden, legt Zuthof uit.