SUPPORTERS

Petitie VVV-fans tegen beleid club en Feyenoord-fans

Print
Petitie VVV-fans tegen beleid club en Feyenoord-fans

De VVV-aanhang voor VVV-Feyenoord. Afbeelding: MHL

VENLO -

Ruim 500 fans van VVV hebben door middel van een petitie via de website AVAAZ.org hun ongenoegen kenbaar gemaakt over de manier waarop Feyenoord-fans zich hebben gedragen na VVV - Feyenoord (0-3) afgelopen zondag. De aanhang heeft ook kritiek op de clubleiding en de politie.

Tijdens VVV - Feyenoord zaten er afgelopen zondag - zoals zo vaak bij thuiswedstrijden van VVV tegen een van de drie clubs uit de traditionele top drie - ook fans van de bezoekende club in vakken buiten het uitvak. Afgelopen zondag zorgde dat na de wedstrijd voor dreigende situaties toen Feyenoord-fans zich bij het verlaten van De Koel onder de Venlose aanhang begaven.

De politie zou hardhandig hebben ingegrepen bij het scheiden van beide groepen supporters buiten het stadion. Via een petitie hoopt een groep supporters - overigens zonder bemoeienis van supportersclub D’n Twellefde Man van VVV - nu VVV zo ver te krijgen uit-supporters te weren uit de thuisvakken. De club laat via de eigen site weten dat dit moeilijk is, omdat Limburgse aanhangers van Feyenoord gewoon een clubcard kunnen krijgen. Dat een grote groep Feyenoord-fans zondag kaarten heeft kunnen kopen voor de vakken VW1 en VW2, baart VVV zorgen. De club is een onderzoek gestart en kondigt maatregelen aan. Met de petitie hopen de VVV-supporters de lokale politiek zo ver te krijgen ook het politie-ingrijpen tegen het licht te houden.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Limburger Voetbalpodcast:

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen