Gevluchte chauffeur na crash in Neerbeek nog spoorloos

Print
Gevluchte chauffeur na crash in Neerbeek nog spoorloos

De auto kwam op een talud bij Neerbeek terecht. Afbeelding: Annemiek Mommers

Neerbeek -

De omvangrijke zoektocht naar de automobilist die zondag na een achtervolging in Neerbeek gecrasht is, heeft nog niets opgeleverd.

De politie zette alle zeilen bij om een man aan te houden die op de A2 bij Born bij een controle op de vlucht was geslagen. Op zijn witte BMW zat een vals kenteken. Agenten van de Landelijke Eenheid die dit was opgevallen zetten direct de achtervolging in maar verloren de wagen ter hoogte van Urmond uit het oog. Even later werd enkele kilometers verderop het zwaar beschadigde voertuig aangetroffen op een talud langs de A76, vlak bij een ingang van Chemelot.

Signalement

De bestuurder was de snelweg bij Neerbeek met hoge snelheid afgereden en in een scherpe bocht door de vangrail een talud opgeschoten. Na de crash kon hij zelfstandig het wrak verlaten en de benen nemen. De politie verspreidde via Burgernet een signalement en schaalde op met voertuigen, honden en een helikopter, die urenlang boven Chemelot en omgeving cirkelde. De afrit bij Neerbeek was in verband met het onderzoek lange tijd afgesloten. Een woordvoerster van de politie zegt dat van de bestuurder nog elk spoor ontbreekt maar de zoektocht voortgaat.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen