Verdachte gewapende overval op echtpaar Kessel aangehouden

Print
Verdachte gewapende overval op echtpaar Kessel aangehouden

Afbeelding: Politie

Kessel / Beek -

De recherche heeft een 21-jarige man uit Beek aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij een gewapende overval op een echtpaar in Kessel.

De overval in de woning vond vorig jaar plaats in de nacht van 30 september op 1 oktober.

De verdachte is dinsdagochtend gearresteerd in zijn woning. Hij zal door rechercheurs worden gehoord over de zaak. De politie kwam de man door onderzoek op het spoor. Meer aanhoudingen in deze zaak worden niet uitgesloten.

Steekwapen

Twee mannen drongen rond half drie ’s nachts via de achterzijde de woning aan de Baarloseweg binnen en bedreigen de bewoners met een steekwapen. Vervolgens beroofden ze hen van een fors geldbedrag. Na de overval sloten de twee mannen het echtpaar op in een kast en vernielden ze hun mobiele telefoon, zodat ze geen alarm konden slaan. Pas toen ze zichzelf enige tijd later wisten te bevrijden, konden ze bij de buren de politie bellen.

De twee blanke verdachten droegen capuchons en handschoenen en worden geschat op een leeftijd tussen de 25 en 30 jaar. Een van hen had een slank en de ander een gezet postuur. Ze gingen er vermoedelijk in een auto vandoor.

Opsporing Verzocht

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedde in de uitzending van dinsdag 19 maart aandacht aan de zaak. De politie deelde beelden van een bewakingscamera waarop de mogelijke vluchtauto van de daders te zien is. De uitzending leverde vier tips op.