Vrijwilligers vieren tien jaar Museum de Kantfabriek

Print
Vrijwilligers vieren tien jaar Museum de Kantfabriek

Er werd in groepen deelgenomen aan de workshop ‘Ambassadeurschap’. Afbeelding: Museum de Kantfabriek

Horst -

Museum de Kantfabriek in Horst vierde zondag 7 april het tweede lustrum met de (oud)vrijwilligers. In die tien jaar zorgden zij ervoor dat het museum op de kaart kwam binnen de Nederlandse textielwereld.

Het feest had voor de meeste aanwezigen het karakter van een reünie, terwijl trainer Rob van Lieshout ondertussen de workshop ‘Ambassadeurschap’ gaf. Op een luchtige manier gaf hij de vrijwilligers tips om het ambassadeurschap uit te dragen en anderen te motiveren om ook vrijwilliger te worden. Rob: „Al deze mensen hebben een kloppend hart voor de Kantfabriek. Iets waar je zelf zo enthousiast over bent, gun je een ander toch ook?” De enige nog werkende mini-kantfabriek van Europa ontving vorig jaar zo’n 11.500 bezoekers. Dit wordt mogelijk gemaakt door de inzet van de 165 vrijwilligers. Zonder hen heeft het museum geen bestaansrecht. Wie het museum een keer wil bezoeken, is welkom op de Americaanseweg 8 in Horst. www.museumdekantfabriek.nl

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen