Waterproblemen basisschool De Bron aangepakt

Print
Waterproblemen basisschool De Bron aangepakt

Afbeelding: IngImage

Neerbeek / Born -

In opdracht van de gemeente Beek gaat Adviesbureau Heggen uit Born plannen uitwerken voor de aanleg van een waterbuffer bij basisschool De Bron in Neerbeek.

Deze buffer, die in de groenstrook voor de school wordt gerealiseerd, moet een einde maken aan de waterproblemen waarmee de school al enige tijd kampt. Met de aanleg van de buffer wil de gemeente voorkomen dat bij hevige regenval het schoolplein van de basisschool onder water komt te staan. Dit gebeurt helaas geregeld en dat leidt bij koude temperaturen tot gladde en gevaarlijke situaties.

Tot de uitwerking behoren: het opstellen van een bestek, ondersteuning bij de aanbesteding en het laten uitvoeren van bodemonderzoek. Hiervoor betaalt de gemeente iets meer dan 12.500 euro aan het adviesbureau.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen