Video: Schip in nood op de Maas bij Baarlo

Print

Schip in nood op de Maas bij Baarlo. Video: De Limburger

Baarlo -

Op de Maas bij Baarlo is dinsdagmiddag een schip in de problemen gekomen. Het een binnenvaartschip wat water maakte in buurt van het sluizencomplex in Belfeld. Er was water in de machinekamer gelopen.

Het schip, geladen met driehonderd ton kunstmest, is aangelegd aan de kade. Het schip was onderweg van Stein naar Coevorden. De brandweer was aanwezig om alles stabiel te houden. Er was geen gevaar voor de omgeving. De pompen die het schip zelf heeft, houden het schip momenteel droog.

Geen overlast

De hulpdiensten rukten rond half vijf dinsdagmiddag uit voor de melding. Rijkswaterstaat heeft met een extern bedrijf en de schipper gekeken naar het lek. Vervolgens werd dat ter plaatse provisorisch gedicht waarna een boot van Rijkswaterstaat het binnenvaartschip gaat begeleiden naar een scheepswerf waar het lek volledig gedicht zal worden. Hoe het lek is ontstaan is niet bekend.

Het scheepvaartverkeer heeft geen last van het incident.

Video: Schip in nood op de Maas bij Baarlo
Foto: Le Giesen
Video: Schip in nood op de Maas bij Baarlo
Foto: Le Giesen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen