Massale DDoS-aanval op populair scholenprogramma Magister

Print
Massale DDoS-aanval op populair scholenprogramma Magister

Afbeelding: iStock

Onbekenden hebben dinsdag een ddos-aanval uitgevoerd op Magister, een dienst die scholen gebruiken om gegevens van leerlingen bij te houden en om berichten naar leerlingen en hun ouders te sturen.

De Iddink Group, de maker van het programma, zegt dat het een ,,heel massieve en forse’‘ aanval was, op het eerste gezicht ,,groter dan een grap van een scholier zou zijn geweest’‘.

Het bedrijf uit Amersfoort bereidt een aangifte voor, maar weet nog niet wie achter de aanval zit. De ddos-aanval begon volgens de Iddink Group op dinsdagochtend en is inmiddels achter de rug.

Computersysteem overspoeld met verkeer

Bij een ddos-aanval wordt een computersysteem overspoeld met verkeer. Andere apparaten worden allemaal tegelijk naar het doelwit gestuurd, dat bezwijkt onder de druk en moeilijk bereikbaar wordt. ,,Het raakt bij de ingang overvol. Bij de deur staan zo veel mensen te drammen dat mensen nauwelijks nog binnen kunnen komen’‘, legt een woordvoerder van de Iddink Group uit. Een deel van het verkeer werd weggeleid, waardoor de schade beperkt bleef.

Zulke aanvallen zijn online heel eenvoudig en goedkoop te bestellen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →