De Limburger eist weghalen camerabeelden Kerkrade

Het gemeentehuis van Kerkrade. © Luc Lodder

De Limburger eiste dinsdag voor de rechtbank in Maastricht verwijdering van camerabeelden van de website van de gemeente Kerkrade.

Redactie

Op de beelden is te zien hoe een verslaggever op 27 februari het gemeentehuis binnenloopt, via de lift naar de verdieping van de raadszaal gaat en daar na enkele minuten rechtsomkeert maakt. Binnen was een besloten vergadering bezig over de voordracht van een nieuwe burgemeester. De luidsprekers stonden zo hard dat de journalist op de gang meekreeg wat er gezegd werd.

Lees ook: OM: journalist De Limburger valt niets te verwijten

De journalist hoorde daarbij de naam van Heerlens zieke burgemeester Ralf Krewinkel vallen, en dat deze tweede op de voordracht stond. Na publicatie in de krant leidde dit tot het opstappen van Krewinkel als burgemeester van Heerlen.

Kerkrade deed vervolgens aangifte van afluisteren, maar justitie seponeerde dat. Volgens De Limburger is publiceren van de beelden een poging de journalist aan de schandpaal te nagelen.

Lees ook:‘Gemeente Kerkrade tast het vertrouwen in de journalistiek aan’

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal