De Limburger eist weghalen camerabeelden Kerkrade

Print
De Limburger eist weghalen camerabeelden Kerkrade

Het gemeentehuis van Kerkrade. Afbeelding: Luc Lodder

Heerlen / Hoensbroek / Kerkrade / Eygelshoven -

De Limburger eiste dinsdag voor de rechtbank in Maastricht verwijdering van camerabeelden van de website van de gemeente Kerkrade.

Op de beelden is te zien hoe een verslaggever op 27 februari het gemeentehuis binnenloopt, via de lift naar de verdieping van de raadszaal gaat en daar na enkele minuten rechtsomkeert maakt. Binnen was een besloten vergadering bezig over de voordracht van een nieuwe burgemeester. De luidsprekers stonden zo hard dat de journalist op de gang meekreeg wat er gezegd werd.

Lees ook: OM: journalist De Limburger valt niets te verwijten

De journalist hoorde daarbij de naam van Heerlens zieke burgemeester Ralf Krewinkel vallen, en dat deze tweede op de voordracht stond. Na publicatie in de krant leidde dit tot het opstappen van Krewinkel als burgemeester van Heerlen.

Kerkrade deed vervolgens aangifte van afluisteren, maar justitie seponeerde dat. Volgens De Limburger is publiceren van de beelden een poging de journalist aan de schandpaal te nagelen.

Lees ook:‘Gemeente Kerkrade tast het vertrouwen in de journalistiek aan’

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee