Man ligt ’s nachts uren in ijskoud kanaal na valpartij

Print

Video: Weertdegekste.nl

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Een man heeft in de nacht van dinsdag op woensdag urenlang in het ijskoude water van het kanaal langs de Kempenweg in Weert gelegen nadat hij was uitgegleden. De brandweer heeft hem uiteindelijk gered.

Even na twee uur in de nacht hoorde iemand die aan het tanken was bij het tankstation aan de Kempenweg hulpgeroep. Hij ontdekte de man in het kanaal en belde direct 112.

De toegesnelde brandweer wist de man snel op het droge te krijgen. Toen bleek dat het slachtoffer al sinds 23:00 uur die avond in het water had gelegen nadat hij was uitgegleden op de kade. Hij kon zelf niet meer op de kant komen. Ondanks zijn geschreeuw werd hij pas drie uur later ontdekt.

Het slachtoffer is met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen