Vermiste straaljager terecht, piloot nog zoek

Print
Vermiste straaljager terecht, piloot nog zoek

Een archieffoto van de Japanse F-35 Afbeelding: EPA

Reddingsteams hebben het wrak van het vermiste Japanse gevechtsvliegtuig gevonden. De piloot is echter nog spoorloos, meldt een woordvoerder van het leger.

,,We hebben het wrak gevonden en vastgesteld dat het de F-35 is”, zei de woordvoerder van de luchtverdedigingsstrijdkrachten (ASDF).

Verdwenen

De F35A, een ‘basismodel’ van de nieuwe Amerikaanse straaljagers van Lockheed-Martin die ook JSF genoemd wordt, was dinsdag met één vlieger aan boord voor een trainingsvlucht opgestegen van de luchtmachtbasis van Misawa, circa 540 kilometer ten noorden van Tokio. Het toestel was 28 minuten in de lucht, toen het boven zee verdween.

Het is de tweede keer dat een F-35 staaljager is neergestort. Het verongelukte gevechtsvliegtuig van Lockheed-Martin was het eerste toestel dat was gemonteerd door Mitsubushi Heavy Industries in Japan. Het bedrijf heeft nog niet op het ongeluk gereageerd.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen