Onderscheiding voor bestolen heldin die man van spoor redde

Print
Onderscheiding voor bestolen heldin die man van spoor redde

Pien Verhaag heeft net de penning van Pieter van Vollenhoven (links) gekregen. Afbeelding: Jean-Pierre Jans

Tegelen / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Pien Verhaag uit Tegelen, die vorig jaar op het station in Roermond van haar telefoon werd beroofd terwijl ze een gewonde man hielp, is woensdag onderscheiden met de Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven Penning.

De onderscheiding van de Stichting Maatschappij en Veiligheid wordt elk jaar uitgereikt aan mensen die zich op een of andere manier moedig hebben gedragen. Mensen die niet hebben gewacht op hulp, maar zelf actie hebben ondernomen om zichzelf te verdedigen of anderen te helpen.

Gevallen

Verhaag twijfelde vorig jaar mei geen moment toen ze iemand zag liggen op het spoor. De man was onwel geworden en van het perron gevallen. Hij had een flinke hoofdwond. Verhaag werkt zelf in de zorg, en paste meteen eerste hulp toe.

Lees ook: Beroofde reddende engel: ‘Ik wist wat ik moest doen’

Nadat de man door een ambulance was opgehaald, merkte de redster dat iemand haar telefoon had gestolen. Later zag ze op bewakingsbeelden dat een vriend van de gevallen man de telefoon uit haar tas haalde en in zijn schoen stopte. Dankzij een fundraising en een donatie van Arriva kon ze uiteindelijk een nieuwe kopen.

Lees ook: Donatie Arriva en fundraising voor heldin Pien

De uitreiking van de penning vond woensdag plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst op het stadhuis van Rotterdam. Naast Verhaag kregen nog drie helden een penning.

Lees ook: Dit zijn de helden die niet op hulp wachtten, maar zelf in actie kwamen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen