Station Heerlen acht dagen dicht

Print
Station Heerlen acht dagen dicht

Het station maakt deel uit van het Maankwartier. Afbeelding: Peter Schols

Heerlen / Hoensbroek -

Prorail werkt van zondag 28 april tot en met zondag 5 mei non-stop aan de bouw van het nieuwe station Heerlen. Vanwege de werkzaamheden is er geen treinverkeer mogelijk van en naar Heerlen. Arriva en NS zetten snel- en stopbussen in.

Een deel van de werkzaamheden kan alleen maar worden uitgevoerd wanneer er geen treinen rijden. In overleg met reizigers- en goederenvervoerders is ervoor gekozen deze werkzaamheden uit te voeren tijdens de meivakantie. Het gaat onder meer om de bouw van een serre en overkapping, het verplaatsen van balken van de bovenleiding en het verleggen van kabels en leidingen. Ook worden er kunstwerken op de gevel geplaatst die zijn ontworpen door kunstenaar Michel Huisman, de bedenker van Maankwartier.

Tussen en Sittard en Heerlen worden in de meivakantie ook twee overwegen aangepakt. Het gaat om de Geuweg in Sittard en de Oliemolenderweg in Spaubeek. Van beide overwegen worden de bevloering en het spoor vernieuwd.

ProRail en aannemer Mobilis bouwen in opdracht van de gemeente Heerlen een nieuw station als onderdeel van Maankwartier: een nieuw stukje Heerlen. Boven en rond het spoor verrijzen hier restaurantjes, winkels, een hotel, kantoren, terrassen en woningen op verschillende bouwlagen én een nieuw station.