Man (21) moet jaren de cel in voor doodrijden 5-jarig meisje in België

Print
Man (21) moet jaren de cel in voor doodrijden 5-jarig meisje in België

Het drama bij de Lidl in het Belgische Sint-Niklaas in beeld. Afbeelding: AD/Kristof Pieters

De 21-jarige Anderson C. uit Zwolle die vorige zomer een dodelijk ongeval in het Belgische Sint-Niklaas veroorzaakte waarbij een meisje van vijf omkwam, is veroordeeld tot zeven jaar cel.

Dat heeft de politierechtbank in Sint-Niklaas beslist. De twintiger verliest ook zijn rijbewijs voor 8 jaar en moet een boete van 9.200 euro betalen.

Lees ook: Crimineel die meisje (5) doodreed had geen geldig rijbewijs

Anderson C. reed op 20 augustus vorig jaar rond 16.15 uur met hoge snelheid door het centrum van Sint-Niklaas. In een bocht verloor hij de controle over het stuur. Net op dat moment passeerden een moeder en haar twee dochtertjes. C. overreed het gezin. De Zwollenaar bleek geen geldig rijbewijs te hebben en mocht dus niet eens autorijden.

Het 5-jarig meisje overleed ter plaatse aan haar verwondingen. Haar 8-jarige zusje en 42-jarige moeder werden in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht, maar herstelden.

Volgens het parket vluchtte de bestuurder na de aanrijding te voet weg, maar keerde hij kort daarna terug naar de plaats van het ongeval, waar hij kon worden opgepakt. De jongeman verklaarde dat hij afgeleid was door zijn passagier, waardoor hij gas had bijgegeven in plaats van af te remmen.

Celstraf, rijverbod en geldboete

De onderzoeksrechter liet de automobilist aanhouden voor onopzettelijke doding, vluchtmisdrijf, onopzettelijke slagen en verwondingen, en rijden zonder geldig rijbewijs. De man zat een tijd vast, maar werd vrijgelaten onder voorwaarden.

De rechter veroordeelde de twintiger woensdag tot zeven jaar cel en een rijverbod van acht jaar. De jongeman moet ook een boete van 9.200 euro betalen. De rechter heeft zijn onmiddellijke aanhouding bevolen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen