Genomineerd

Muziekproject Horst ‘Tommy in ’t plat’ genomineerd voor KNMO Award

Print
Muziekproject Horst ‘Tommy in ’t plat’ genomineerd voor KNMO Award

Tommy-initiatiefnemers Joep Vullings en Josien Vermeeren. Afbeelding: Laurens Eggen

Horst / Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

Het Horster muziekproject ‘Tommy in ’t plat’ van de Koninklijke Harmonie Horst is genomineerd voor de KNMO Award, een nationale prijs voor grensoverschrijdende projecten in de blaasmuziek.

In totaal zijn tien landelijke, innovatieve projecten uit de blaasmuziekwereld genomineerd voor de prijs. Met de award wil de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO) verenigingen uitdagen om zich buiten gebaande paden te begeven, eventueel samen met andere discplines uit de culturele sector.

Tommy in ’t plat is een initiatief van klarinettiste Josien Vermeeren van de Koninklijke Harmonie Horst en bassist Joep Vullings die een rockband samenstelde om rockopera Tommy van The Who uit te voeren met de harmonie.

Het gaat daarbij om creativiteit, artisticiteit en de impact van het project op de vereniging en de maatschappelijke partners. De prijs werd vorig jaar voor de eerste keer uitgereikt aan de Christelijke Muziekvereniging Excelsior Schraard die muziektheater op locatie maakte met haar project Skeltemania.

De jury bestaat uit Chris Derikx (dirigent en docent), Henk Guittart (dirigent, docent en directeur/ artistiek leider Orlandofestival), Erik Kobes (bestuur KNMO), Johan Meesters (bestuur KNMO) en Sabine Uitslag (presentatrice en in haar vrije tijd: zangeres). Het is nog niet bekend wanneer de prijs wordt uitgereikt.