Politie ontdekt voor 700.000 euro hennep in Kerkrade

Print
Politie ontdekt voor 700.000 euro hennep in Kerkrade

De aangetroffen hennep. Afbeelding: Politie Kerkrade

Kerkrade / Eygelshoven -

Bij een inval in een hennepdrogerij in de Kerkraadse wijk Terwinselen is woensdagochtend 180 kilo hennep aangetroffen. Volgens de politie heeft deze hoeveelheid een straatwaarde van rond de 700.000 euro.

De politie ontving woensdagochtend melding van een henneplucht in Terwinselen. Ter plaatse stelde de politie een onderzoek in, waarna in een woning een flinke hennepdrogerij werd aangetroffen.

Opiumwet

De bewoner van de woning werd aangehouden voor het overtreden van de Opiumwet. De hennep werd inbeslaggenomen en op het politiebureau gewogen. Daar bleek dat het in totaal om 180 kilogram hennep ging met een straatwaarde van rond de 700.000 euro. De politie stelt op dit moment een nader onderzoek in, waarna de verdachte zich moet verantwoorden bij de rechter.

De politie laat weten dat een hennepdrogerij met de daarbij behorende apparatuur ernstig brandgevaar in een woonwijk met zich meebrengt. „Meldingen van buurtbewoners zijn daarom enorm belangrijk voor ons”, aldus de politie.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen