Dierbaar

Ollie de hamster chilt lekker met de meiden mee

Print
Ollie de hamster chilt lekker met de meiden mee

Afbeelding: PETER SCHOLS

Cadier en Keer -

Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek ‘Dierbaar’ stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: Ciel van Lier wilde een vis kopen maar viel voor een hamster.

Ollie is de tweede hamster van Ciel van Lier (19) uit Cadier en Keer. Haar eerste hamster kocht ze toen ze op kamers zat in Antwerpen, waar ze stage liep. Een impulsieve aankoop. „Ik wilde eigenlijk een vis kopen. In de dierenwinkel zag ik een hamster. Zo schattig, ik was meteen verkocht.”

Dus ging Ciel de winkel uit met een vis én een hamster: Gin. „Mijn huisgenoot en ik hebben hem zindelijk gemaakt. Hij kon zelfs kusjes geven”, vertelt Ciel trots. Door kanker kwam het diertje aan het einde van zijn leven. Dat vond haar stagebegeleidster zo sneu, dat ze aan het einde van de stage een nieuwe kocht als afscheidscadeau.

„Op een website met hamsternamen kwam ik de naam Holly tegen. Maar ja, het is een jongetje dus ik heb er Ollie van gemaakt.” De jonge hamster ligt de hele dag in zijn holletje. Om aan zijn dagelijkse beweging te komen rent hij overdag een uur in een joggingbal door het huis. Maar als Ciel met vriendinnen een film kijkt komt hij er gezellig bij zitten. „Hij chilt lekker met ons mee.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen