Oudste inwoner van Limburg op 107-jarige leeftijd overleden

Print
Oudste inwoner van Limburg op 107-jarige leeftijd overleden

Annie Höller-Ophelders werd tot het einde liefdevol verzorgd door haar familie, onder wie haar zoon John. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Kerkrade / Eygelshoven -

In haar woonplaats Landgraaf is Annie Höller-Ophelders overleden. Ze is 107 jaar geworden en was de oudste inwoner van Limburg.

Ze overleed afgelopen zondag. Annie Höller-Ophelders verbleef de laatste jaren van haar leven in zorgcentrum Dokter Calshof in Landgraaf.

Actief

Hoewel haar hoge leeftijd haar de laatste jaren steeds meer parten speelde, was ze tot op ongewoon hoge leeftijd nog actief en bij het sociale verkeer betrokken. Ze kookte tot haar 97ste dagelijks voor haar twee broers, een zus en een nicht. Tot op 87-jarige leeftijd was ze jaarlijks als einzelgänger in de optocht van Schaesberg te bewonderen. ‘Hard werken en niet te veel nadenken’, was haar levensmotto.

Daarvoor werkte ze in diverse beroepen, waaronder schoenenverkoopster, uitbater van een café en restaurant en was ze vooral altijd steun en toeverlaat van haar man Karel.

Bediend

Het einde leek al een keer eerder te naderen voor mevrouw Höller. In het verzorgingshuis in Kerkrade waar ze destijds verbleef werd ze op 100-jarige leeftijd bediend, maar ze bleef leven. Vanaf dat moment plukte ze iedere dag, totdat ze zondag overleed.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje