Gitarist en scout Ruud Habets overleden

Print
Gitarist en scout Ruud Habets overleden

Mede-oprichter Ruud Habets (met gitaar) in de begintijd van ‘ t Jód Tsimmer, waarvan de samenstelling inmiddels is veranderd. Op de voorgrond zijn muziekmaatje - accordeonist - Martin Krousen, waarmee hij menig Tieëkezinge in Kerkrade heeft begeleid. Afbeelding: Arnaud Nilwik

Kerkrade / Eygelshoven / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Brunssum / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Heerlen / Hoensbroek -

De 53-jarige gitarist en scoutingman Ruud Habets uit de wijk Holz in Kerkrade is woensdagmorgen 10 april plotseling overleden.

De laatste maanden was hij actief als secretaris van het Euregionale Gardentreffen in Kerkrade. Vanaf nu zou Ruud Habets de organisatie van het treffen in 2020 in Brunssum gaan ondersteunen. Ruud is geridderd voor zijn scoutingwerk. Hij was mede-oprichter van ’t Jód Tsimmer en gitarist van Häusj en La fierté de Nouvion.

Ruud begon in 1976 als lid bij scoutinggroep Charles de Foucauld en kwam vervolgens terecht bij Scoutingroep St. Lambertus. Hij ging zich inzetten voor scouting district Kerkrade en groeide deze eeuw uit tot secretaris van Scouting Steunpunt Limburg. Daarnaast speelde hij in de loop der jaren gitaar bij onder andere de Rodazangers, Borderline en de Tieëkezingers van Kerkrade. Hij is ook penningmeester en secretaris geweest van Stichting Tieëkezingen Zuid-Limburg. Hij werkte bij het facilitair bedrijf van Zuyd Hogeschool. Daar wordt hij omschreven als een ‘fijne en warme collega’.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen