Klachten uit Limburg bij KPN over slechte ontvangst tv-zenders

Print
Klachten uit Limburg bij KPN over slechte ontvangst tv-zenders

KPN heeft dinsdag en woensdag diverse klachten uit Limburg gekregen over de slechte ontvangst van tv-zenders.

Dat komt, verklaart een woordvoerder, door het wijzigen van de frequentie van het digitennesignaal, op 9 april.

Vooral klanten in de regio Heerlen hebben last van slechte ontvangst vanwege de uitstraling van de Duitse antennes die langs de Limburgse grens in Duitsland staan. Die kunnen het signaal verstoren. Maar volgens de woordvoerder van KPN kunnen storingen zich in de hele provincie voordoen. De problemen zouden na een week opgelost moeten zijn.

Oplossen

Het opnieuw instellen van de tv-zenders of het bewegen of verplaatsen van de antenne zelf, kan een oplossing bieden. De omzetting van het digitennesignaal is nodig om in de toekomst Hd-tv, dus met een sterk verbeterde beeldkwaliteit, te kunnen uitzenden. Hoewel de omzetting her en der tot problemen leidde dinsdag en woensdag zegt de woordvoerder ,,zeker niet overspoeld te worden door klachten uit Limburg.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen