Vaste lasten en boodschappen fors duurder

Print
Vaste lasten en boodschappen fors duurder

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

De Nederlandse consument is flink meer kwijt aan vaste lasten en boodschappen, schrijft De Telegraaf. Inmiddels gaat 41 procent van ons geld op aan wonen, voedingsmiddelen, zorg en energie.

Dat blijkt uit onderzoek van het economisch bureau van ING. ,,Voor heel veel dingen geldt dat ze flink duurder worden en zeker voor basisbehoeften, met name huur en voeding’‘, zegt ING-hoofdeconoom Marieke Blom.

Tien jaar geleden ging nog 36 procent van de bestedingen naar basisbehoeften als wonen en zorg. ,,De ruimte voor leuke dingen is dus nog altijd beperkt en we verwachten dat dit de komende jaren zo blijft’‘, stelt ING. ,,Dit helpt verklaren dat mensen vinden dat ze nog niet echt profiteren van de economische groei.’‘

Dit jaar zijn die basisuitgaven alleen maar duurder geworden door de verhoging van de btw (boodschappen) en de verhoogde energiebelasting.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen