Paasactiviteiten bij Bezoekerscentrum Leudal

Print
Paasactiviteiten bij Bezoekerscentrum Leudal

Kruip in de huid van de wolf. Afbeelding: Bezoekerscentrum Leudal

Haelen -

Bezoekerscentrum Leudal biedt in het Paasweekeinde weer diverse activiteiten aan, waaronder twee wandeltochten en een middag voor de jeugd die in het teken staat van de wolf.

Leudal-gidsen nemen deelnemers in het kader van de themawandelingen ‘Ontdek het Leudal’ op vrijdag 19 april mee op een twee uur durende wandeling door het Leudal. Tijdens de wandeling is er aandacht zijn voor bos, heide, overige begroeiing en de beken die het Leudallandschap zo’n unieke uitstraling bezorgen. Ook passeren onderwerpen zoals de transitie van natuur- naar cultuurlandschap, grafheuvels, potstal en rabat de revue. De wandeling duurt van 10.00 tot 12.00 uur. Het startpunt is bij Restaurant De Busjop, aan de Busschopsweg 9 in Heythuysen. Deelname kost drie en een halve euro, kinderen tot 12 jaar één euro.

Op zaterdag 20 april houden de gidsen van Groen Hart Leudal een Natuurpoorten-wandeling. Deze wandeling is de tweede uit een reeks van vier wandelingen, die dwars door het Leudal gaan met telkens een stop bij de vier natuurpoorten. Deze poorten duiden ieder op een bepaald aspect van de natuur, te weten bos, water, heide en weide, die samen het Leudal vormen. Start om 11.00 uur bij café Dennenoord, aan Op de Bos 6 in Roggel. Halverwege is er een pauze bij restaurant St. Elisabethshof. Deelname kost drie en een halve euro.

In het kader van de huidige wisseltentoonstelling in het Leudal museum over de Wolf haken de jeugdgidsen met de ‘Alle Kinderen Naar Buiten’- activiteit van woensdagmiddag 24 april van 14.00 -16.00 uur hierop in. Er is een activiteit met als titel ‘Kruip in de huid van de wolf’. Hier kunnen de kinderen leren hoe wolven met elkaar omgaan, hoe ze spelen, wie de leiding heeft en meer. Aanmelden via ghl.balieteam@gmail of tel. 0475-497010 Deelname kost drie en een halve euro. De wolvenmiddag wordt gehouden in en rondom Bezoekerscentrum Leudal, aan de Roggelseweg 58 in Haelen.