Groep van dertig personen springt uit vrachtwagen op A2 bij Maastricht

Print
Groep van dertig personen springt uit vrachtwagen op A2 bij Maastricht

A2 bij Gronsveld. Afbeelding: Google Street View

Maastricht / Itteren / Gronsveld / Houthem -

De politie is op zoek naar ongeveer dertig personen die donderdagochtend op de A2 ter hoogte van Gronsveld uit een vrachtwagen zijn gesprongen.

Rond kwart voor negen kreeg de politie verschillende meldingen binnen dat mensen uit een vrachtwagen sprongen op de autosnelweg.

Cyprus

Volgens de politiewoordvoerder is de vrachtwagen ter hoogte van Gronsveld gestopt en sprongen er zo’n dertig personen uit. Vervolgens renden ze weg en hebben ze zich verspreid richting de Maastrichtse wijk De Heeg. De vrachtwagenchauffeur werd even later bij Houthem aangehouden en ook enkele mensen van de groep zijn in de boeien geslagen.

Volgens de politie gaat het om zowel kinderen als volwassenen. ,,Het is lastig om te zeggen of het hier om vluchtelingen gaat. Dat moet nog onderzocht worden. De vrachtwagen is afkomstig uit Cyprus”, zegt de politiewoordvoerder. Uit welk land de gevluchte mensen afkomstig zijn, kon de woordvoerder nog niet zeggen.

Burgernet

De politie en de Koninklijke Marechaussee zijn nog op zoek naar de rest van de groep. Rond de klok van negen uur heeft de politie een Burgernetbericht verspreid. Daarin staat dat het om mogelijk jongere personen gaat met donkere gelaatskleur. Ook zijn ze klein van postuur en dragen ze rugzakken.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen