Geen zorgstudio’s in voormalig bankgebouw Arcen, eigenaar beraadt zich

Print
Geen zorgstudio’s in voormalig bankgebouw Arcen, eigenaar beraadt zich

Aan het Burgemeester Gubbelsplein in Arcen was voorheen de Rabobank gevestigd. Afbeelding: Stefan Koopmans

Arcen -

De gemeente Venlo staat niet toe dat in het oude Rabobankgebouw in Arcen 14 studio’s voor begeleid wonen worden gerealiseerd.

Venlo heeft de eind vorig jaar aangevraagde vergunning geweigerd. Volgens een woordvoerder van de gemeente past het initiatief niet binnen het bestemmingsplan. „We staan wel open voor nieuwe ontwikkelingen op deze plek en zullen in gesprek gaan met de aanvrager om naar mogelijke invullingen te zoeken voor dit pand”, aldus de gemeentewoordvoerder. „Daarbij is het belangrijk dat de aanvrager zorgt voor voldoende afstemming met de buurt en draagvlak binnen Arcen.”

Lees ook:Discussie over pin na verkoop Rabobank-gebouw Arcen

‘Alles ligt open’

De Rabobank verliet het gebouw aan het Burgemeester Gubbelsplein in 2008. Daarna kwam het in eigendom van de gemeente Venlo. Die verkocht het gebouw eind februari voor 240.000 euro aan Daphne van Straaten. Zij laat in een reactie weten dat ze als gevolg van de afwijzing gaat bekijken wat er wel mogelijk is in het pand. „Ik ben hier een jaar mee bezig geweest”, aldus Van Straaten. „Ik zal met de gemeente in gesprek gaan over de invulling van het pand.”

Van Straaten zegt niet per se vast te houden aan een zorgfunctie. „Alles ligt open. Het gebouw heeft tien jaar leeg gestaan, het is niet de bedoeling dat dit nog eens tien jaar gebeurt.”

Cedere Zorg uit Venlo was gegadigde om de beoogde zorgstudio’s onder haar hoede te nemen. Die partij liet al weten dat doorgang van de plannen afhankelijk was van goedkeuring voor de aangevraagde vergunning.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen