Groep van dertig man springt uit vrachtwagen A2: elf migranten aangehouden

Print
Groep van dertig man springt uit vrachtwagen A2: elf migranten aangehouden

Het gat in het zeil van de vrachtauto. Afbeelding: De Limburger

Maastricht / Itteren / Houthem / Gronsveld -

De politie heeft donderdag elf personen aangehouden die op de A2 ter hoogte van Gronsveld uit een vrachtwagen zijn gesprongen. Negen van hen zijn minderjarig, zo bevestigt de politie.

Op de A2 bij Gronsveld stopte donderdagochtend een vrachtwagen. Zo’n dertig personen, onder wie een groot aantal kinderen, sprongen uit de truck en renden weg. Volgens de politiewoordvoerder hebben ze zich verspreid richting de Maastrichtse wijk De Heeg.

Lees en bekijk ook:Vooral kinderen aangehouden na vlucht uit vrachtauto

Volgens een woordvoerder van de politie gaat het om migranten, die op weg zijn naar het Verenigd Koninkrijk. Negen van hen zijn minderjarig en worden naar een opvang voor minderjarige alleenstaande asielzoekers in Ter Apel gebracht. Ook zijn twee volwassenen gearresteerd. Zij gaan volgens de politie of in vreemdelingenbewaring, of worden uitgezet richting het land van herkomst. Waar de migranten vandaan komen, kon de woordvoerder van de politie nog niet zeggen.

Ook de chauffeur van de truck, een 22-jarige man uit Roemenië, is aangehouden. De door hem bestuurde vrachtwagen is in beslag genomen.

Volgens de woordvoerder is de chauffeur van de uit Cyprus afkomstige truck op de A2 bij Gronsveld mogelijk gestopt, zodat de vluchtelingen eruit konden springen. Vervolgens is de vrachtwagen nog ruim tien kilometer doorgereden naar Houthem. Daar heeft de politie de chauffeur aangehouden.

Waar de overige 19 vluchtelingen zijn gebleven, is onbekend. De politie is niet meer actief op zoek naar hen.

De politie is nog steeds op zoek naar de rest van de groep. Volgens een politiewoordvoerder waren de aangehouden personen op weg naar Engeland. Hij kan geen mededelingen over hun herkomst. Het is niet bekend of de vrachtwagenchauffeur wist dat hij dertig personen vervoerde.

Lees ook:Groep van dertig personen springt uit vrachtwagen op A2 bij Maastricht

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen