Open dag over historie luchtvaart in Horst

Print
Open dag over historie luchtvaart in Horst

Een schaalmodel van een Henri Farman HF-22. Afbeelding: Modelvliegclub Apollo ‘68

Horst -

Horst aan de Maas 800 jaar inspireerde modelvliegclub Apollo ’68 om een open dag te organiseren in het teken van de historie van de luchtvaart. In samenwerking met stichting PHantasy in Blue vindt deze plaats op zondag 23 juni op het modelvliegveld aan Op de Kamp 4 in Horst.

Met de historische open dag wil de Horster modelvliegclub Apollo ’68 een bijdrage leveren aan de 800e verjaardag van Horst aan de Maas. In die 800 jaar Horster historie hebben niet alleen vervoersmiddelen als de kar en de auto zich ontwikkeld, maar nam ook de luchtvaart grote sprongen. Tijdens de open dag brengt de organisatie de luchtvaartgeschiedenis zo volledig mogelijk in beeld. Zo vliegen er schaalmodellen van de allereerste vliegtuigen tot het moderne jet-tijdperk. De piloten die deze dag vliegen, nemen de historie zeer serieus: elk detail van hun model komt overeen met het origineel. Het programma wordt verder aangevuld door (semi-)schaalvliegtuigen van leden van modelvliegclub Apollo ’68.

De demonstraties gaan om 11.00 uur van start en duren tot 18.00 uur. Het clubgebouw is ingericht met foto’s van de luchtvaarthistorie. Er kan zelfs met een flightsimulator geoefend worden om zo te ervaren hoe het is om zelf te vliegen. Toegang en parkeren zijn gratis. www.mvc-apollo68.nl of www.phblue.nl

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen