Open dag over historie luchtvaart in Horst

Print
Open dag over historie luchtvaart in Horst

Een schaalmodel van een Henri Farman HF-22. Afbeelding: Modelvliegclub Apollo ‘68

Horst -

Horst aan de Maas 800 jaar inspireerde modelvliegclub Apollo ’68 om een open dag te organiseren in het teken van de historie van de luchtvaart. In samenwerking met stichting PHantasy in Blue vindt deze plaats op zondag 23 juni op het modelvliegveld aan Op de Kamp 4 in Horst.

Met de historische open dag wil de Horster modelvliegclub Apollo ’68 een bijdrage leveren aan de 800e verjaardag van Horst aan de Maas. In die 800 jaar Horster historie hebben niet alleen vervoersmiddelen als de kar en de auto zich ontwikkeld, maar nam ook de luchtvaart grote sprongen. Tijdens de open dag brengt de organisatie de luchtvaartgeschiedenis zo volledig mogelijk in beeld. Zo vliegen er schaalmodellen van de allereerste vliegtuigen tot het moderne jet-tijdperk. De piloten die deze dag vliegen, nemen de historie zeer serieus: elk detail van hun model komt overeen met het origineel. Het programma wordt verder aangevuld door (semi-)schaalvliegtuigen van leden van modelvliegclub Apollo ’68.

De demonstraties gaan om 11.00 uur van start en duren tot 18.00 uur. Het clubgebouw is ingericht met foto’s van de luchtvaarthistorie. Er kan zelfs met een flightsimulator geoefend worden om zo te ervaren hoe het is om zelf te vliegen. Toegang en parkeren zijn gratis. www.mvc-apollo68.nl of www.phblue.nl

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje