Speelpark Klein Zwitserland wil dit seizoen volledig heropenen

Print
Speelpark Klein Zwitserland wil dit seizoen volledig heropenen

Het volledige terrein van Klein Zwitserland moet in de loop van dit seizoen weer open zijn. Afbeelding: Lé Giesen

Tegelen -

Het vorig jaar door stormschade getroffen speelpark Klein Zwitserland in Tegelen hoopt in de loop van dit jaar weer volledig te heropenen.

Dat laat woordvoerder Niels Groot van het speelpark weten. In de loop van vorig seizoen zijn al steeds meer stukken heropend. Toen kon Klein Zwitserland pas in juni gedeeltelijk open omdat twee stormen er in januari voor zorgden dat een deel van de bomen in het 30 hectare speelpark onstabiel was.

Avonturenbos

Gesloten is momenteel nog een gedeelte van het Avonturenbos vanaf de waterspeelplaats. Vanaf eind deze maand kan de onderhoudsafdeling van Klein Zwitserland de bomen in het Avonturenbos keuren. Zodra de benodigde maatregelen daar genomen zijn, kan dit deel weer open.

Volgens de woordvoerder worden alle bomen in het bos nog beter gecontroleerd dan voorheen. Nu worden ook de wortels onderzocht. „Zo weten we continu wat de staat van de boom is”, aldus Groot. „Is een boom niet veilig, dan wordt deze meteen gekapt.”

Onderzoek

Klein Zwitserland wil nog steeds dat er grondig onderzoek gedaan wordt naar de oorzaak van de instabiliteit van de bomen. Vorig jaar werd dat verzoek al neergelegd bij de gemeente Venlo. Die vindt juist dat het park verantwoordelijk is omdat Klein Zwitserland de grond in erfpacht heeft. „Daar zijn we nog over in gesprek met de gemeente”, zegt Groot. „De meeste tijd steken we nu in het volledig heropenen van het park.

In 2017 trok Klein Zwitserland 78.750 bezoekers. Groot zegt nog geen cijfers over afgelopen seizoen te kunnen verstrekken. „Maar we misten er natuurlijk flink wat omdat we pas in juni konden openen. We hebben geprobeerd de kosten zo laag mogelijk te houden. Maar op basis van het laatste gedeelte van vorig seizoen zijn we positief gestemd over de toekomst.”